Tisztelt Látogatók!

Üdvözlöm Önöket Magyarország Los Angeles-i Főkonzulátusának honlapján!

Magyarországot szoros szövetségesi szálak fűzik az Amerikai Egyesült Államokhoz. Jelentős az USA-ban élő magyarok száma, csak Kaliforniában megközelítőleg 150 ezer honfitársunk él.

Konzuli kerületünkbe az Amerikai Egyesült Államok 18 állama tartozik. A konzuli kerület valamennyi államában, így a világ egyik legerősebb gazdasági hatalmaként nyilvántartott Kaliforniában is sok lehetőség nyílik a magyar-amerikai együttműködés új területeinek felfedezésére, kapcsolódjanak akár politikához, gazdasághoz, kultúrához, tudományhoz, médiához, filmiparhoz, sporthoz, turizmushoz vagy a társadalmi élet bármilyen más szegmenséhez.

Konzuli kerületemben diplomataként nemzeti érdekeinkért kiállok, célom, hogy a lehető legszélesebb körben ismertessem meg Magyarországot.

Számítok arra, hogy feladataim végrehajtása során valamennyi, Magyarország iránt érdeklődőben partneremre találok. Különösen így van ez a konzuli kerületem államaiban élő magyarság és szervezeteik, a magyar egyházak, illetve az itt élő magyar származású amerikaiak esetében. Kiemelt jelentőségű küldetésünknek tartjuk a nyugati parti magyarság kapcsolattartásának elősegítését az anyaországgal.

A főkonzulátus ügyfélszolgálata ügyfél-barát módon kiemelt figyelmet fordít a konzuli ügyek intézésére. Munkatársaim rendelkezésre állnak, hogy tanácsot adjanak és segítséget nyújtsanak az esetleges problémák megoldásában.

Üdvözlettel: Széles Tamás főkonzul