Tisztelt Ügyfelünk! 

Magyarország Los Angeles-i Főkonzulátusának Konzuli Részlege üdvözli Önt tájékoztató oldalán.

A konzuli ügyfélfogadás időpontja: hétfőtől – csütörtökig, délelőtt 8:30 és délután 16:00 óra között van.

Konzuli ügyfélfogadási idő – telefonon (310 473 9344) : péntek 10-12 óra között, egyéb időpontokban kérjük e-mail formájában keressék Főkonzulátusunkat. (consulate.los@mfa.gov.hu)

Főkonzulátusunkon valamennyi ügyintézéshez előzetes időpontfoglalás szükséges. Az időpontfoglalás nélkül érkező ügyfeleket nem áll módunkban fogadni!  

Az időpontfoglalás szabályai:

 • Külön időpontot kell kérni az egymással össze nem függő ügyek intézésére.
 • Kérjük, a foglalást visszaigazoló e-mailt hozza magával!
 • Ha a foglalt időpontban nem tud megjelenni, mielőbb gondoskodjon az időpontja módosításáról vagy törléséről, amit a visszaigazoló emailben lehet megtenni!

IDŐPONTFOGLALÁSHOZ KATTINTSON IDE ----> https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/home 

Az egyes foglalható ügytípusokra vonatkozóan a főkonzulátus honlapja (Konzuli információk menüpont alatti legördülő menü) további részletes tájékoztatást tartalmaz. Kérjük, hogy az ügyintézés gördülékenysége érdekében ezeket a tájékoztatókat a megjelenés előtt szíveskedjen alaposan tanulmányozni, és az ügyintézésre minden szükséges dokumentumot magukkal hozni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy jelenleg legfeljebb 180 nappal előre foglalhatók időpontok. Naponta újabb időpontokat nyitunk meg, de mindig csak a soron következő napra. Ha az is betelik, akkor a következő nap reggelén lehet újra próbálkozni a foglalással, de előfordulhat, hogy napközben is szabadulnak fel időpontok, pl. lemondás következtében.

Kérjük, hogy az egyes eljárásokról, ügytípusokról előzetesen tájékozódjanak a honlapunkon és a kérelmekhez rendszeresített adatlapokat előzetesen nyomtassák ki és azokat minden esetben kitöltve szíveskedjenek magukkal hozni! Ennek hiányában a kérelem beadására nem lesz lehetőség és új időpontfoglalásra lesz szükség, ahogy az időpontjukra késve érkező ügyfeleink esetében is. 

A magyarországi ügyintézést is igénylő konzuli ügyek állásáról az illetékes magyar hatóságok és hivatalok tudnak érdemben tájékoztatást adni, kérjük, hogy ezzel kapcsolatban közvetlenül az adott magyarországi intézményt keressék meg.

Amennyiben egy adott konzuli ügyben valamilyen ok miatt az eljárás vége előtt újabb intézkedésre van szükség, úgy kérjük, hogy lehetőség szerint emailben keressék meg a konzulátust. Az eljárás lezárultáról az adott ügy függvényében telefonon vagy emailben küldünk értesítést. A kézbesítésekre postán, vagy személyes átvétellel kerülhet sor.

A lenti témákban - hatáskör hiányában - nem áll módunkban eljárni. Amennyiben ezekkel kapcsolatos megkeresés érkezik, automata válaszüzenetünkben ismételten felhívjuk a figyelmet hatáskörünk hiányára, és további választ nem küldünk.

 • Külföldi (nem magyar) letelepedési, munkavállalási vagy egyéb engedélyek beszerzése;
 • Munkaközvetítés, munkaügyi viták rendezése;
 • Magánjogi – peres vagy nem peres – viták rendezése (pl. légitársaság felé benyújtandó panaszok);
 • Jogi képviselet ellátása bíróság vagy más hatóság előtt;
 • Tolmácsolás vagy fordítás (a nálunk indított konzuli eljárások kivételével);
 • Banki, biztosítási vagy postai szolgáltatások nyújtása;
 • Hagyaték, örökség, kifizetetlen munkabér stb. behajtása;
 • Nyomozásban való közreműködés;
 • Folyamatban lévő szabálysértési- vagy büntetőeljárás menetének, eredményének befolyásolása (arra sincs módunk, hogy elérjük a jogi út mellőzésével történő szabadlábra helyezést vagy különleges bánásmódban részesítést);
 • Külföldön tartózkodó személyek felkutatása;
 • Külföldön felmerülő költségek, hatósági bírságok, díjak (közlekedési bírság, pénzbüntetés, óvadék, ügyvédi díj, egészségügyi ellátás díja stb.) kifizetése, megelőlegezése;
 • Menetjegy foglalása, átíratása;
 • Személy- vagy csomagszállítás;
 • Szállás, lakhatás biztosítása; csomagmegőrzés;
 • Gépjármű javíttatása, üzemanyag biztosítása.

Tájékoztatjuk egyúttal tisztelt ügyfeleinket arról, hogy a konzuli díjakat a Főkonzulátuson bankkártyával lehet befizetni.

Előre is köszönjük ügyfeleink szíves türelmét az ügyintézéssel kapcsolatban, munkatársainkkal mindent megtesszünk annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül lezárásra kerülhessenek az eljárások.

Fölhívjuk egyúttal kedves ügyfeleink figyelmét arra, hogy Főkonzulátusunk Konzuli Részlege mind a magyar, mind az amerikai nemzeti ünnepeken zárva tart.

A Los Angeles-i Főkonzulátus konzuli kerületéhez tartozó államok:

Alaska, Arizona, California, Colorado, Hawaii, Idaho, Kansas, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, North Dakota, Oklahoma, Oregon, South Dakota, Texas, Utah, Washington, Wyoming.

A konzuli kerülethez tartozó tiszteletbeli konzulok elérhetőségeit a következő linken találja. https://losangeles.mfa.gov.hu/assets/79/71/96/9cf58c6d27a0b2fb07697ab0d75f65fe47518b4f.docx

A jelenleg érvényben lévő konzuli díjtáblázatot itt találhatja meg.

A konzuli ügyintézéshez szükséges összes formanyomtatvány itt tölthető le.

Figyelem! Bár a konzuli információs honlap alapos körültekintéssel készült el és ügyelünk annak naprakészen tartására, a honlap elsődleges célja ügyfeleink általános tájékoztatása, az oldalon található esetleges pontatlanságokért jogi felelősséget nem vállalunk.